C Slatka tradicija

Sastojci
125 g margarina
325 g C šećera u prahu
4 kuvana žumanca
2 belanca
250 g mlevenih oraha
150 g čokolade

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kinder jaje

Vrlo interesantan, ukusan, izdašan i vrlo zanimljiv deci.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti 125 g margarina sa 125 g C šećera u prahu i dodati 4 tvrdo kuvana pasirana žumanca. Od ove smese napraviti kuglice.

Posebno umutiti 2 belanca sa 300 g C šećera u prahu, dodati 250 g mlevenih oraha i 3 štangle otopljene čokolade.

Od ove smese napraviti isti broj loptica kao od prethodne smese.

Loptice od oraha rastanjiti kao pljeskavice, unutra staviti lopticu od žumanca i umotati kao jaje.

Svako jaje provlačiti kroz otopljenu čokoladu (100 g čokolade, 3 kašike mleka, 3 kašike šećera, 3 kašike zejtina).

Kada se kolač stegne iseći na polovinu ili četvrtinu.

Od ove smese dobijate 16-18 jaja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Probajte, nećete se pokajati.