C Slatka tradicija

Sastojci
oko 1 kg brašna
1 paketić svežeg kvasca
2 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 jaja
2 dl vode
4 dl mleka
2 dl ulja
oko 300 ml mleka
1 C puding od vanile
1 jaje

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Kiflice

Kiflice sa pudingom.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 36 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati puding u 300 ml mleka i ostaviti da se ohladi. Za to vreme u veću posudu sipati 4dl toplog mleka izmrviti kvasac, dodati šećer i 2 kašike brašna, blago promešati varjačom, pokriti i ostaviti na toplom 10 minuta.

Zatim dodati toplu vodu, so, 2 jaja i pola mere brašna, mešati varjačom i kad se lepo sjedini dodati ulje, ostaviti 2-3 kašike ulja za posle.

Dodati brašna po potrebi i dalje mešajuci, kad masa postane čvršća dodati ostatak brašna i mesiti rukom. Testo ne bi trebalo biti tvrdo ni previše meko.

Dodati jos brašna ako bude potrebno. Kada se prestane lepiti za prste, preliti testo sa ostatkom ulja, blago premesiti i ostaviti na toplom da raste, nekih pola sata.

Uključiti rernu na 250 stepeni.

Testo podeliti na 2 dela. Na pobrasnjanoj podlozi rastanjiti testo u krug debljine 1cm, iseći u 16 trouglova i na svaki kraj staviti ohladjen puding i zarolati kiflicu.

U podmazan pleh slagati kiflice i premazati sa jajetom, po želji i susam. Isto uraditi sa drugom polovinom testa.

Ostaviti da narastu nekih pola sata. Rernu smanjiti na 180 stepeni i peći 20-25 min, zavisno od rerne.

Gotove su kad porumene. Izvaditi iz rerne, prekriti krpom i preko krpe staviti kesu. Kiflice ce biti mekše.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete pre pečenja na kiflice staviti malo margarina, dobiće sjaj.