Početna > Recepti > Recepti za kolače > Kiflice
Sastojci
oko 1 kg brašna
1 paketić svežeg kvasca
2 kašičica šećera
1 kašičica soli
2 jaja
2 dl vode
4 dl mleka
2 dl ulja
oko 300 ml mleka
1 C puding od vanile
1 jaje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana
Vreme pripreme: 90 minuta.
Broj porcija: 36 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Skuvati puding u 300 ml mleka i ostaviti da se ohladi. Za to vreme u veću posudu sipati 4dl toplog mleka izmrviti kvasac, dodati šećer i 2 kašike brašna, blago promešati varjačom, pokriti i ostaviti na toplom 10 minuta.
Zatim dodati toplu vodu, so, 2 jaja i pola mere brašna, mešati varjačom i kad se lepo sjedini dodati ulje, ostaviti 2-3 kašike ulja za posle.
Dodati brašna po potrebi i dalje mešajuci, kad masa postane čvršća dodati ostatak brašna i mesiti rukom. Testo ne bi trebalo biti tvrdo ni previše meko.
Dodati jos brašna ako bude potrebno. Kada se prestane lepiti za prste, preliti testo sa ostatkom ulja, blago premesiti i ostaviti na toplom da raste, nekih pola sata.
Uključiti rernu na 250 stepeni.
Testo podeliti na 2 dela. Na pobrasnjanoj podlozi rastanjiti testo u krug debljine 1cm, iseći u 16 trouglova i na svaki kraj staviti ohladjen puding i zarolati kiflicu.
U podmazan pleh slagati kiflice i premazati sa jajetom, po želji i susam. Isto uraditi sa drugom polovinom testa.
Ostaviti da narastu nekih pola sata. Rernu smanjiti na 180 stepeni i peći 20-25 min, zavisno od rerne.
Gotove su kad porumene. Izvaditi iz rerne, prekriti krpom i preko krpe staviti kesu. Kiflice ce biti mekše.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs