C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
150 ml mlake vode
150 ml mlakog mleka
100 ml ulja
1 C suvi kvasac
1 C prašak za pecivo
2 kašike šećera
1/2 margarina
oko 700 - 1000 g brašna
Za krem:
2 C vanilin pudinga
700 ml mleka
6 kašika šećera
Za valjanje:
C šećer u prahu
2 C vanilin šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Kiflice sa vanil kremom

Mirisne i slatke kiflice - ne odoleva im niko.

Vreme pripreme: 60 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Zakuvajte testo od kvasca, mleka, vode, ulja, jaja, 2 kašike šećera i brašna.

Kada nadođe, testo podeli na tri dela.

Premazati margarinom dve loptice stavljati jednu na drugu, na treću ne ide margarin.

Rasklagijati tanko i seći na trouglove i stavljati po kašiku ohlađenog fila (koji je prethodno skuvan po uputstvu sa kesice, ali sa manje mleka da bi bio gušći).

Ređati u podmazan pleh i peći oko 15 -20 minuta na 180 - 200 C.

Kada su gotove, tako tople ih valjajte u C šećer u prahu pomešan sa C vanilin šećerom.

Komentari potrošača:

18.02.2018
Divne su

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uz malo truda i vremena dobijate divno mirisne kiflice kojima je teško odoleti.