C Slatka tradicija

Sastojci
oko 650 g brašna za kisela testa
1 jaje
200 ml mleka
100 ml jogurta
200 ml ulja
30 g svežeg kvasca
prstohvat soli
80 g šećera plus 150 g za sirup
1 burbon vanila aromatizovani šećer
1 C vanilin šećer
200 ml vode
po potrebi džema
po potrebi C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Olivera

Kiflice sa šećernim sirupom

Savršeno testo, tako da su kiflice i posle 3 dana iste.

Vreme pripreme: 80 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Izmrviti kvasac u toplom mleku, dodati 80 g šećera i 1 kašičicu brašna i ostaviti da nadođe.

Prosejati brašno, pa u pola količine staviti so i promešati, dodati fermentisan kvasac, jaje i jogurt sobne temperature, ulje, promešati varjačom, pa sa ostatkom brašna umesiti glatko testo. Posuti ga brašnom, pokriti krpom i ostaviti da se duplira.

Nadošlo testo kratko premesiti i podeliti na 5 jufki. Svaku jufku razviti i iseći na 8 trouglova. Umesto razvijanja jufki i sečenja trouglova, od jufki se mogu vaditi kuglice veličine oraha i razviti u elipsast oblik, pa onda puniti sa po 1 kašičicom gušćeg džema po želji. Prethodno svaki trougao ili elipsu zaseći pri dnu na nekoliko mesta, pa filovati i uvijati kiflice. Paziti da kiflice budu sa svih strana dobro uvijene kako džem eventualno ne bi iscureo.

Kiflice ostaviti da odstoje 15-ak minuta, za koje vreme zagrejati rernu na 200 - 220 stepeni C. Kiflice staviti na papir za pečenje i peći ih dok blago ne porumene.

Kratko prokuvati 150 g šećera sa vodom, C vanilin šećerom i burbon vanilom.

Pečene kiflice umočiti u sirup i uvaljati u C kokosovo brašno.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata