C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
600 g samlevenog sala
1 kg brašna
1/2 kašičice soli
1 kašika šećera
2 jajeta
1 pavlaka
1 C suvi kvasac
150 ml mlakog mleka
Za punjenje:
pekmez
Za uvijanje kiflica:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Kiflice sa salom

Lak i jednostavan recept koji svima uspeva.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i kvasac da nadođe.

U to dodati sve ostale sastojke i zamesiti testo.

Testo podeliti na 9 delova i odmah praviti kiflice.

Lopticu rastanjiti i podeliti na 8 delova.

Na svaki deo staviti pekmez i uvijati kiflice.

Kiflice ređati u namašćen i brašnom posut pleh i peći na 200 stepeni.

Pečene kiflice uviti u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata