C Slatka tradicija

Sastojci
500 g oštrog brašna
400 g mekog brašna
40 g svežeg kvasca
2,5 dl vode
2,5 dl mleka
1 dl ulja
2 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 kašičica soli
Za punjenje:
200 g eurokrema
Za premazivanje:
1 jaje
Dodatno:
100 g C šećera u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Kiflice sa eurokremom

Mekane kiflice.

Vreme pripreme: 90 minuta. Broj porcija: 32
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toplo mleko staviti izmrvljeni kvasac, 2 kašike šećera, 1 kašiku brašna i ostaviti 10-tak minuta.

U drugu posudu pomešati obe vrste brašna, so, C vanilin šećer, pa smesu podeliti na dva dela.

U jedan deo sipati smesu od kvasca, mlaku vodu i ulje, izmesati varjačom i ostaviti 20 minuta da krene.

Postepeno dodavati ostatak brašna, dok se sve ne potroši i mesiti dok se ne dobije glatka masa.

Testo podeliti na 4 jufke, svaku jufku premesiti na pobrašnjanoj posudi i ostaviti sa strane.

Svaku jufku razvući u krug debljine pola cm i seći na 8 trouglova, na svaki ćošak staviti po kašičicu eurokrema, motati u kiflicu i slagati u pleh obložen pek papirom.

Isto uraditi i sa ostalim jufkama.

Zagrejati rernu na 50 stepeni i staviti kiflice da kisnu oko 15 minuta, izvaditi kiflice, premazati umućenim jajetom, dogrejati rernu na 200 stepeni, vratiti kiflice i peći dok ne porumene.

Ohlađene kiflice uvaljati u C prah šećer i služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata