C Slatka tradicija

Sastojci
1 jaje
250 g margarina
1 kašika masti
1 šolja mleka
1 C suvi kvasac
po potrebi brašna
malo rendane kore limuna
malo džema
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kiflice sa džemom

Divne kiflice sa džemom.

Vreme pripreme: 120 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

U malo mlakog mleka rastvoriti suvi C kvasac i ostaviti ga da nadođe.

U odgovarajućoj posudi pomešati omekšali margarin sa jajetom, pa dodati rendanu koricu limuna, mast i polovinu pripremljenog brašna.

Zatim dodati nadošli kvasac, zamesiti glatko testo naizmenično dodajući preostalo brašno i mleko.

Testo ostaviti da se odmori oko 15 minuta, a zatim ga podeliti na 13 loptica.

Svaku lopticu rasklagijati i preseći na četiri dela, na trouglove, a potom svaki filovati džemom i oblikovati kiflice.

Kiflice poređati u podmazanu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.

Gotove kiflice uvaljati u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata