Početna > Recepti > Recepti za kolače > Kiflice sa džemom
Sastojci
1 jaje
250 g margarina
1 kašika masti
1 šolja mleka
1 C suvi kvasac
po potrebi brašna
malo rendane kore limuna
malo džema
C šećer u prahu
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 120 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
U malo mlakog mleka rastvoriti suvi C kvasac i ostaviti ga da nadođe.
U odgovarajućoj posudi pomešati omekšali margarin sa jajetom, pa dodati rendanu koricu limuna, mast i polovinu pripremljenog brašna.
Zatim dodati nadošli kvasac, zamesiti glatko testo naizmenično dodajući preostalo brašno i mleko.
Testo ostaviti da se odmori oko 15 minuta, a zatim ga podeliti na 13 loptica.
Svaku lopticu rasklagijati i preseći na četiri dela, na trouglove, a potom svaki filovati džemom i oblikovati kiflice.
Kiflice poređati u podmazanu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 C dok ne porumene.
Gotove kiflice uvaljati u C šećer u prahu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs