C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
500 g brašna
1/2 kockice kvasca
1 kesica C praška za pecivo
200 ml toplog mleka
3 supene kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 dl ulja
1/2 supene kašike sirćeta
prstohvat soli
1 jaje
Puding:
1 kesica C pudinga od vanile
2 kašike šećera
250 ml mleka
Premaz:
1 žumance
Za posipanje:
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Kifle sa pudingom

Izgledaju kao obične kifle, ali su vrlo neobične.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu sipati brašno, pa dodati kvasac razmućen sa malo mleka, šećer, C vanilin šećer, ulje, sirće, prstohvat soli, 1 jaje (blago umućeno), C prašak za pecivo i uz dodatak mlakog mleka zamesiti testo.

Dobro ga izraditi rukama, ne mora da se ostavlja da raste možete odmah praviti kiflice.

2,5 dl mleka staviti u šerpu, u drugoj posuditi izmešatii C prah za puding sa 2 kašike šećera i dodati od tog pripremljenog mleka 2-3 kašike, dobro izmešati da nema grudvica.

Ostatak mleka zakuvati i skuvati C puding koji će biti gušći nego obični. Ostavite sa strane da se ohladi.

Otkidati komadiće testa svaku kiflicu razvaljati u duguljasti ovalni oblik, što tanje.

Na vrh staviti kašičicu C pudinga.

Donji dio testa zaseći oštrim nožem na 3-4 mesta ali ne do kraja. Motati u kiflicu.

Formirane kiflice ređati u nauljen pleh. Premazati žumancetom, peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.

Pečene posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata