C Slatka tradicija

Sastojci
600 g brašna
150 g šećera
2 jajeta
250 ml mleka
50 g maslaca
10 g C suvog kvasca
1 kašika arome ruma
1 kesica C vanilin šećera
narendana korica limuna
1/2 kašičice soli
Nadev:
oko 250 g eurokrema
Premaz:
1 jaje
1-2 kašike kristal šećera

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Kifle sa eurokremom

Slatke kifle koje i dišu i mirišu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24 kifle
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Smlačiti mleko i deo mleka pomešati sa kvascem i 1-2 kašike šećera i ostaviti da nadođe.

Ostatak šećera umutiti sa dva jajeta, aromom ruma i C vanilin šećerom. Pomešati prosejano brašno i so.

U brašno dodati: umućena jaja, nadošli kvasac, ostatak mleka, otopljen maslac i narendanu koru od limuna.

Zamesiti meko testo, prekriti krpom i ostaviti na toplom 1-1,5 sat da naraste. Naraslo testo podeliti na 4 dela.

Na podlozi posutoj brašnom od svakog dela razviti koru prečnika do 30 cm, debljine 3-4 mm. Iseći svaki krug testa na 6 trouglova.

Na svaki trougao staviti po malo čokoladnog krema i zaviti kiflu. Ređati u pleh na pek papir.

Kifle premazati umućenim jajetom, posuti kristal šećerom i ostaviti da rastu još oko pola sata.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 C 15-20 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja sam od navedene količine za testo napravila 24 kifle, a ako hoćete manje kiflice treba da ih bude 36 do 48 (opet zavisi od veličine za koju se odlučite). Testo možete razviti i u koru i celu premazati kremom i zaviti i peći kao štrudlu.