C Slatka tradicija

Sastojci
750 g keksa (četvrtastog)
2/3 margarina
5 kašika oštrog brašna
6 dl mleka
15 kašika šećera
1 kesica C vanilin šećera
10 kapi ruma
100 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Keks rolat

Vrlo ukusan i fin kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Na tihoj vatri otopiti 2/3 margarina sa 5 kašika oštrog brašna da provri 2-3 minuta.

U šerpu staviti mleko i 15 kašika šećera, kada mleko zavri sipati postepeno margarin i brašno i mešati dok se fil ne zgusne i ukuva.

Zatim dodati C vanilin šećer, čokoladu i promešati da se sve sjedini.

Ostaviti da se fil ohladi pa kada je potpuno hladan dodati rum.

Filom mazati svaki keks i ređati uspravno.

Kada premažemo ceo šnit naređan keksom, premažemo sa svih strana.

Ostaviti u frižideru da se stegne i ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je da se pravi dan pre služenja da keks omekša i upije fil.