burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija16

Kasato kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Za koru:

300 g mlevenog plazma keksa

200 g žele bombona

100 g suvog grožđa

1 kesica C vanilin šećera

100 g čokolade

oko 1,5 dl soka od pomorandže

Za krem:

1 kesica C pudinga od vanile

1/2 l mleka

3-4 kašike šećera

Za dekoraciju:

1 kesica C šlag kreme

150 ml mleka

Kasato kolač

Koraci pripreme

Priprema kore:
Izmešati mleveni plazma keks, vanilin šećer, sitno naseckane žele bombone i suvo grožđe potopljeno u toploj vodi (oceđeno).

Dodati otopljenu čokoladu i zamesiti sokom od pomorandže: sok postepeno dodavati i mesiti dok se ne dobije kompaktna masa.

Pripremljenu smesu rasporediti u kalup kao koru (okrugli prečnika 26cm ili četvrtasti 24x24cm).

Skuvati puding po uputstvu na kesici i kratko prohladiti. Nafilovati kolač i ostaviti neko vreme u frižideru da se puding stegne.

Izvaditi kolač iz kalupa i nafilovati šlag kremom umućenom sa hladnim mlekom ili vodom.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kasato kolač

Koraci pripreme

Priprema kore:
Izmešati mleveni plazma keks, vanilin šećer, sitno naseckane žele bombone i suvo grožđe potopljeno u toploj vodi (oceđeno).

Dodati otopljenu čokoladu i zamesiti sokom od pomorandže: sok postepeno dodavati i mesiti dok se ne dobije kompaktna masa.

Pripremljenu smesu rasporediti u kalup kao koru (okrugli prečnika 26cm ili četvrtasti 24x24cm).

Skuvati puding po uputstvu na kesici i kratko prohladiti. Nafilovati kolač i ostaviti neko vreme u frižideru da se puding stegne.

Izvaditi kolač iz kalupa i nafilovati šlag kremom umućenom sa hladnim mlekom ili vodom.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept