C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
300 g mlevenog plazma keksa
200 g žele bombona
100 g suvog grožđa
1 kesica C vanilin šećera
100 g čokolade
oko 1,5 dl soka od pomorandže
Za krem:
1 kesica C pudinga od vanile
1/2 l mleka
3-4 kašike šećera
Za dekoraciju:
1 kesica C šlag kreme
150 ml mleka

Naši proizvodi
Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Kasato kolač

Kolač sa osnovom kao kasato torta, preliven pudingom i šlag kremom.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Izmešati mleveni plazma keks, vanilin šećer, sitno naseckane žele bombone i suvo grožđe potopljeno u toploj vodi (oceđeno).

Dodati otopljenu čokoladu i zamesiti sokom od pomorandže: sok postepeno dodavati i mesiti dok se ne dobije kompaktna masa.

Pripremljenu smesu rasporediti u kalup kao koru (okrugli prečnika 26cm ili četvrtasti 24x24cm).

Skuvati puding po uputstvu na kesici i kratko prohladiti. Nafilovati kolač i ostaviti neko vreme u frižideru da se puding stegne.

Izvaditi kolač iz kalupa i nafilovati šlag kremom umućenom sa hladnim mlekom ili vodom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata