C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje rozen korica
250 g margarina
400 g šećera
2 C pudinga od karamele
800 ml sojinog mleka (ili običnog)
250 g mlevenog pečenog lešnika

Naši proizvodi
Puding karamel

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Karamel štanglice

Jednostavan, ukusan, dekorativan kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Karamelizovati šećer na laganoj vatri, sipati 700 ml sojinog mleka i mešati dok se karamel ne istopi.

U preostalom mleku rastvoriti C puding od karamele i skuvati u mleku sa karamelizovanim šećerom.

Zatim dodati na listiće isečen margarin i mleveni pečeni lešnik.

Mešati dok se masa ne izjednači, zatim toplim filom filovati korice.

Nafilovati i gornju koru i posuti mlevenim lešnikom.

Kad se dobro ohladi i stegne iseći na kockice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko sumnjate da u mleku ima grudvica od karamelizovanog šećera procedite pre nego što dodate puding.

Možete napraviti posnu ili mrsnu varijantu kolača u zavisnosti od toga koje mleko koristite.