C Slatka tradicija

Sastojci
Fil sa jagodama:
600 g jagoda
200 ml vode
150 g šećera
1 C puding sa ukusom jagode
1 kašika C čvrstina
Vanil fil:
300 ml mleka
150 g šećera
1 C puding sa ukusom vanile
60 g margarina
60 g C mleka u prahu
Za glazuru:
100 g čokolade
50 g margarina
1 jaje
Još:
350 g plazma keksa
malo šarenih mrvica
100 ml mleka za umakanje plazme

Naši proizvodi
Puding sa ukusom jagode Čvrstin Puding sa ukusom vanilina Zamena za mleko u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Kapri kolač

Ukusan kolač koji morate da napravite. Oduševiće vas izgledom i ukusom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U tepsiju ili odgovarajući kalup (20x30cm) poređati plazma keks i svaki umočiti na kratko u mleko.

Priprema fila sa jagodama:
Staviti jagode i sećer da se kuvaju, kad provre kuvati oko 5-6 minuta. Za to vreme izmutiti C puding sa ukusom jagode i C čvrstin sa vodom, pa ga zakuvati u jagode.

Vruć fil naneti odmah na plazma keks. Ostaviti na sobnoj temperaturi. Preko fila od jagoda poredjati još jedan red plazma keksa umočenog u malo mleka.

Priprema vanil fila:
Mleku dodati šećer i staviti na srednjoj temperaturi da se zagreva. U malo mleka razmutiti C puding od vanile i C čvrstin. Kad mleko krene da struji usuti puding i zakuvati fil.

Fil skloniti sa ringle, dodati margarin i mešati da se otopi. Mlakom filu dodati i mleko u prahu i mikserom umutiti.

Vanil fil sipati preko keksa. Lepo rasporediti fil i ostaviti na sobnoj temepraturi da se malo prohladi, zatim prebaciti u frižider.

Priprema glazure:
Na pari otopiti čokoladu sa margarinom. U posebnoj činiji viljuškom umutiti jaje, pa mu polako dodavati otopljenu čokoladu muteći sve vreme viljuškom.

Čokoladnu glazuru preliti preko vanil fila i posuti šarenim mrvicama. Ostaviti kolač u frižideru da se ohladi i stegne oko 1 h.

Kolač iseći na parčad i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata