C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Fil sa voćem:
600 ml vode
600 g voća (jagode, maline, višnje može i miks)
300 g šećera
3 C pudinga od jagode
Žuti fil:
1 l mleka
300 g šećera
3 C pudinga vanila
2 kašike C čvrstina
1 margarin za kolače
Za dekorisanje:
200 g C šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding sa ukusom jagode Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kapri kolač

Kolač je lagan i jednostavan, a pre svega ukusan. Deca ga obožavaju, a i stariji.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati žuti fil:
900 ml mleka i 300 g šećera staviti da provri pa zakuvati sa prethodno razmućenim C pudingom od vanile sa 100 ml mleka i C čvrstinom. Skloniti sa šporeta pa kad se ohladi dodati ulupan margarin.

Za koru izmutiti belanca sa šećerom pa polako dodati jedno po jedno žumance. Prosejati brašno sa C kakaom i C praškom za pecivo pa lagano izmešati. Peći na pek papiru 15 min. na 200°C. Pečenu koru prevrnuti na tacnu na kojoj će se filovati.

Za to vreme skuvati fil od voća. U šerpu sipati 500 ml vode, šećer i voće. Prokuvati par minuta pa zakuvati sa pudingom od jagode umućenim u 100 ml vode.

Fil polako sipati preko kore čim se skuva. Poravnati i ostaviti da se ohladi.

Žuti fil lagano premazati preko voćnog, a potom gore staviti C šlag ulupan sa kiselom vodom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za ovaj kolač nije potrebna posebna veština već samo strpljenje da se filovi ohlade. Koru peći u većem četvrtastom plehu tadi lakšeg sečenja. Pošto se voćni fil sipa vruć preko kore nema potrebe za prelivima.