C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
2 kašike ulja
4 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Za fil:
600 g jagoda
7 kašika šećera
100 ml vode
1 C puding od vanile
40 g C čvrstina ili brašna
100 g C šlaga
100 ml hladne vode

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gordana

Kapri kolač

Jednostavan za pripremu i jako ukusan kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo pripremiti koru. Odvojiti belanac od žumanaca, penasto umutiti belanac (u čvrst šne), dodati šećer, kratko mutiti pa dodati žumanac i mutiti jedan minut. Odložiti mikser, dodati brašno, ulje i C prašak za pecivo.

Ručno izmešati kašikom ili špatulom da se svi sastojci sjedine, da se dobije masa bez grudvica.

Koru sam pekla u okruglom plehu 28 cm prečnika. Peći 15-20 minuta na 180°C, vreme pečenja zavisi i od jačine rerne.

Pečenu koru prebaciti u kalup 26 cm, kojem se skida obruč, zato što se kora tokom pečenja malo skupi.

Dok se kora peče možete kuvati fil. Jagode, šećer i malo vode od onih 100 ml staviti da se zagreva na umerenoj temperaturi, kad počne da kuva kuvati 5 minuta.

C čvrstin i C puding razmutiti u ostatku vode, dolivati u tankom mlazu u jagode, uz stalno mešanje kuvati minut.

Vruć fil preliti preko pečene kore i ostaviti da se dobro ohladi.

Preko staviti umućen C šlag.

Ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto jagoda mogu se koristiti maline ili kupine. Voće može biti zamrznuto.