burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija12

Kapri kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

2 kašike ulja

4 kašike brašna

1/2 kesice C praška za pecivo

Za fil:

600 g jagoda

7 kašika šećera

100 ml vode

1 C puding od vanile

40 g C čvrstina ili brašna

100 g C šlaga

100 ml hladne vode

Kapri kolač

Koraci pripreme

Prvo pripremiti koru. Odvojiti belanac od žumanaca, penasto umutiti belanac (u čvrst šne), dodati šećer, kratko mutiti pa dodati žumanac i mutiti jedan minut. Odložiti mikser, dodati brašno, ulje i C prašak za pecivo.

Ručno izmešati kašikom ili špatulom da se svi sastojci sjedine, da se dobije masa bez grudvica.

Koru sam pekla u okruglom plehu 28 cm prečnika. Peći 15-20 minuta na 180°C, vreme pečenja zavisi i od jačine rerne.

Pečenu koru prebaciti u kalup 26 cm, kojem se skida obruč, zato što se kora tokom pečenja malo skupi.

Dok se kora peče možete kuvati fil. Jagode, šećer i malo vode od onih 100 ml staviti da se zagreva na umerenoj temperaturi, kad počne da kuva kuvati 5 minuta.

C čvrstin i C puding razmutiti u ostatku vode, dolivati u tankom mlazu u jagode, uz stalno mešanje kuvati minut.

Vruć fil preliti preko pečene kore i ostaviti da se dobro ohladi.

Preko staviti umućen C šlag.

Ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Kapri kolač

Koraci pripreme

Prvo pripremiti koru. Odvojiti belanac od žumanaca, penasto umutiti belanac (u čvrst šne), dodati šećer, kratko mutiti pa dodati žumanac i mutiti jedan minut. Odložiti mikser, dodati brašno, ulje i C prašak za pecivo.

Ručno izmešati kašikom ili špatulom da se svi sastojci sjedine, da se dobije masa bez grudvica.

Koru sam pekla u okruglom plehu 28 cm prečnika. Peći 15-20 minuta na 180°C, vreme pečenja zavisi i od jačine rerne.

Pečenu koru prebaciti u kalup 26 cm, kojem se skida obruč, zato što se kora tokom pečenja malo skupi.

Dok se kora peče možete kuvati fil. Jagode, šećer i malo vode od onih 100 ml staviti da se zagreva na umerenoj temperaturi, kad počne da kuva kuvati 5 minuta.

C čvrstin i C puding razmutiti u ostatku vode, dolivati u tankom mlazu u jagode, uz stalno mešanje kuvati minut.

Vruć fil preliti preko pečene kore i ostaviti da se dobro ohladi.

Preko staviti umućen C šlag.

Ukrasiti po želji.

Autor

Gordana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept