burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kaćin kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Testo:

4 jaja

250 g šećera

2 šolje mleka

1,5 šolja ulja

8 kašika mlevenih oraha

8 kašika brašna

C prašak za pecivo (manja šolja od kafe)

Fil:

125 ml mleka

3 kašike šećera

1/2 margarina

100 g čokolade za kuvanje

C vanilin šećer

Kaćin kolač

Koraci pripreme

Umutiti penasto jaja sa šećerom, dodati mleko, ulje, orahe i brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Promešati kašikom.

Sipati u manji pleh i peći na 100-150 C (slabija vatra) oko pola sata. Proveriti čačkalicom da li je pečeno.

Mleko, šećer, margarin, čokoladu i C vanilin šećer ukuvati oko pet minuta, a zatim preliti preko prohlađenog kolača.

Ohladiti potpuno u frižideru pa onda seći.

Naši proizvodi

Kaćin kolač

Koraci pripreme

Umutiti penasto jaja sa šećerom, dodati mleko, ulje, orahe i brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Promešati kašikom.

Sipati u manji pleh i peći na 100-150 C (slabija vatra) oko pola sata. Proveriti čačkalicom da li je pečeno.

Mleko, šećer, margarin, čokoladu i C vanilin šećer ukuvati oko pet minuta, a zatim preliti preko prohlađenog kolača.

Ohladiti potpuno u frižideru pa onda seći.

Autor

Irena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept