C Slatka tradicija

Sastojci
Jelkice:
20 malih korneta za sladoled
400 ml slatke pavlake
300 g čokolade
300 g mlevenog plazma keksa
100 g suvog grožđa
200 g raznobojnih žele bombona
2 kesice C vanilin šećera
rum
Dekoracija:
2 kesice bele C šlag kreme
250 ml mleka
zelena prehrambena boja
jestive perlice, zvezdice, srca, cvetići, sitne šarene bombonice
50 g čokolade
malo C kokosa
20 komada išlera ili nekog sličnog okruglog keksa

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađana

Jelkice

Korneti punjeni kasato smesom sa čokoladnim ganašem i dekorisani kao novogodišnje jelkice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Suvo grožđe i žele bombone sitno naseckajte. Suvo grožđe natopite sa malo ruma.

Keks sameljite.

Čokoladu nalomkajte u činiju, a slatku pavlaku zagrejte skoro do ključanja pa vrelom pavlakom prelijte čokoladu i mešajte dok se sva čokolada ne otopi.
U pripremljeni ganaš od čokolade i pavlake umešajte prvo mleveni keks pa onda naseckane žele bombone i suvo grožđe kao i vanilin šećer. Sve lepo izmešajte.

Smesu kratko prohladite ali ne previše da se ne stegne mnogo. Pripremljenom smesom punite kornete skroz do vrha i izravnajte.
Napunjene kornete ostavite oko sat vremena da se smesa skroz ohladi i stegne.

Umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu na kesici i obojite zelenom prehrambenom bojom. Kornete prilepite na išlere sa malo otopljene čokolade. Pomoću šprica dekorišite kornete kao jelkice: možete tačkasto, pufnicama, možete izvući od vrha ka dnu šlag trakasto špricem, a možete ih prosto i premazati nožem pa šare izvući viljuškom. Pospite kokosom kao snegom i jestivim perlicama, zvezdicama, srcima, bombonicama...

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata