C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
100 g šećera
1 šolja grčkog jogurta
1/2 šolje ulja
1/2 šolje mleka
1 kašičica arome vanile
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
200 g svežih jagoda
100 g mlečne čokolade
Vanila krem:
1 C puding od vanile
300 ml mleka
5 kašika šećera
1 C vaniln šećer
1 kašika C čvrstina ili brašna
80 g margarina
2 kašike kisele pavlake
Još:
malo džema od jagode
čokoladna jaja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač bee_in_kitchen

Jagoda mafini

Jagoda mafini sa mlečnom čokoladom i vanila kremom. Savršeni voćni mafini sa kremom od vanile na koje niko neće ostati imun.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mikserom umutite jaja sa šećerom. Kada "pobele" dodajte jogurt, mleko, ulje i aromu vanile. Umešajte brašno pomešano sa C praškom za pecivo. Na kraju dodajte seckane jagode i seckanu čokoladu.

Sipajte smesu u kalupe za mafine. Nemojte da prepunite kalupe jer će mafini narasti tokom pečenja. Pecite dvadesetak minuta u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Za krem, u malo hladnog mleka razmutite C puding i C čvrstin. U preostalo mleko sipajte šećer i C vanilin šećer i stavite na ringlu. Skuvajte puding na uobičajen način.

U potpuno ohlađen puding dodajte margarin iseckan na kockice i zajedno umutite mikserom. Na kraju dodajte kiselu pavlaku i još malo mutite.

Na svaki ohlađen mafin špricem ili kesom nanesite krem, u sredinu krema malo džema i po nekoliko čokoladnih jaja.

Ukoliko pečete mini kuglofe, sredinu napunite džemom, preko džema nanesite krem i odozgo čokoladna jaja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto jagoda možete koristiti sezonsko voće ili voće po izboru. U tom slučaju džem od jagoda zamenite odgovarajućim džemom.
Mera je šolja od 200 ml.