C Slatka tradicija

Sastojci
Za 2 kore:
8 jaja
8 kašika šećera
8 kašika brašna
8 kašika mleka
1 kesica C praška za pecivo
2 kašike strugane kore narandže
Fil:
1 pečena izmrvljena kora
5 kašika džema od kajsije
2 veće rendane zamrznute narandže
150 g šećera
100 ml vode
100 ml ceđenog soka narandže
3 C vanilin šećera
Glazura:
150 g čokolade za kuvanje
3 kašike mleka
10 g maslaca (ili margarina)

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Jafa štanglice

Neodoljivo ukusne i sočne!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti mikserom 4 jaja sa 4 kašike šećera. Dodati 4 kašike mleka, 1 kašiku rendane narandže. Kratko umutiti.

Dodati 4 kašike brašna i 1/2 kesice C praška za pecivo. Umutiti.

Izliti smesu u pleh veličine 35x25 obložen pek papirom. Peći kore na 200 C oko 30 minuta.

Ispeći dve kore. Jednu koru za filovanje. Drugu koru izmrviti za fil.

Fil:
Ušpinovati 150 g šećera sa 100 ml vode. Izmrviti jednu ispečenu koru. Koru preliti ušpinovanim šećerom.

Dodati džem od kajsija, rendane narandže (ja uvek od jedne narandže izrendam koru do belog dela i sredinu, a od druge samo sredinu. Nekako mi je lepši ukus, beli deo narandže je gorak i kvari ukus kolača), i C vanilin šećer. Sve lepo izmešati da se sjedine sastojci.

Filovanje:
Na poslužavniku staviti koru. Koru preliti sa 100 ml ceđenog soka narandže. Preko kore rasporediti fil i oblikovati. Ostaviti da se stegne.

Preko kolača preliti glazuru od otopljene čokolade sa mlekom i maslacem ili margarinom.

Ostaviti da se kolač ohladi. Seći na štanglice i služiti!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata