burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Jafa korpice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Biskvit:

4 jajeta

130 g šećera

200 g brašna

100 ml mleka

100 ml ulja

1 kesica C vanilin šećera

1 kesica C praška za pecivo

1 sitno narendana kora pomorandže

Voćni deo:

5-6 sitnijih pomorandži (ili mandarina)

2 limuna (za oko 1 dl soka)

3 dl vode

2 kesice C želatina

2-3 kašike C šećera u prahu

Čokoladni deo:

300 g čokolade za kuvanje

4 kašike ulja

I još:

2 pleha za mafine (24 kalupčića)

24 papirnate korpice

Jafa korpice

Koraci pripreme

Odvojite žumanca od belanaca, pa prvo umutite belanca sa šećerom u čvrst šam. Dodajte žumanca i vanilin šećer, umutite, umešajte brašno i prašak za pecivo i onda, uz lagano mućenje, dodajte postepeno ulje, mleko i narendanu pomorandžinu koru.

Pripremljenu smesu sipajte u papirnate korpice u kalupe za mafine (po 2 kašike). Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta (proverite čačkalicom da li su pečeni). Biskviti će pri pečenju malo narasti kao mafini, ali kad se ohlade splasnuće. Pečene biskvite ne vadite iz pleha i korpica, ostavite da se ohlade.

Pažljivo oljuštiti pomorandže tako da ostanu cele, pa ih oštrim nožem iseći na tanje kolutove. Potrebna su vam 24 koluta, za svaki biskvit po jedan. Kolutove pomorandži poređajte preko biskvita. Možete i blago da ih pritisnete na biskvit.

Želatin (20 g) prelijte sa isceđenim sokom od limuna (1 dl) i 3 dl vode, dodajte 2-3 kašike šećera u prahu (po ukusu) i stavite da provri uz mešanje da se razbiju grudvice. Ostavite da kratko ključa (1-2 minuta), sklonite s ringle i ostavite da se prohladi (20-30 minuta). Prohlađen želatin sipajte preko kolutova pomorandži (malo više od po jedne kašike) i ostavite da se skroz ohladi i želatin stegne.

Kad se želatin stegao, korpice sa pomorandžom izvadite na poslužavnik na pek papir.

Pripremite preliv od čokolade: otopite na laganoj vatri, uz mešanje, izlomkanu čokoladu sa uljem.

Svaku korpicu prelijte sa 2 kašike čokoladnog preliva i ostavite da se ohladi i preliv stegne.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Jafa korpice

Koraci pripreme

Odvojite žumanca od belanaca, pa prvo umutite belanca sa šećerom u čvrst šam. Dodajte žumanca i vanilin šećer, umutite, umešajte brašno i prašak za pecivo i onda, uz lagano mućenje, dodajte postepeno ulje, mleko i narendanu pomorandžinu koru.

Pripremljenu smesu sipajte u papirnate korpice u kalupe za mafine (po 2 kašike). Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta (proverite čačkalicom da li su pečeni). Biskviti će pri pečenju malo narasti kao mafini, ali kad se ohlade splasnuće. Pečene biskvite ne vadite iz pleha i korpica, ostavite da se ohlade.

Pažljivo oljuštiti pomorandže tako da ostanu cele, pa ih oštrim nožem iseći na tanje kolutove. Potrebna su vam 24 koluta, za svaki biskvit po jedan. Kolutove pomorandži poređajte preko biskvita. Možete i blago da ih pritisnete na biskvit.

Želatin (20 g) prelijte sa isceđenim sokom od limuna (1 dl) i 3 dl vode, dodajte 2-3 kašike šećera u prahu (po ukusu) i stavite da provri uz mešanje da se razbiju grudvice. Ostavite da kratko ključa (1-2 minuta), sklonite s ringle i ostavite da se prohladi (20-30 minuta). Prohlađen želatin sipajte preko kolutova pomorandži (malo više od po jedne kašike) i ostavite da se skroz ohladi i želatin stegne.

Kad se želatin stegao, korpice sa pomorandžom izvadite na poslužavnik na pek papir.

Pripremite preliv od čokolade: otopite na laganoj vatri, uz mešanje, izlomkanu čokoladu sa uljem.

Svaku korpicu prelijte sa 2 kašike čokoladnog preliva i ostavite da se ohladi i preliv stegne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept