C Slatka tradicija

Sastojci
150 g fine mermelade od kajsija
150g kristal šećera
15 g C vanilin šećera
6 g C praška za pecivo
100 g mlevenog posnog keksa
80 g brašna
1/2 dl ulja
50 g C kakao praha
malo mineralne vode
1/2 l soka od naranže
sitno rendana korica od 1/2 narandže
75 g C čvrstina
250 g C šećera u prahu
200 g crne posne čokolade
6 kašika ulja
pek papir

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Kakao prah Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Jafa kolač (posno)

Posni jafa kolač, sa čokoladom, sočan i bogatog ukusa narandže.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Priprema kore:
Kašikom umutiti marmeladu od kajsija, kristal šećer, C vanilin šećer, dodati mleveni keks, C prašak za pecivo umešan u brano i C kakao, dodati ulje, malo mineralne vode i sve umešati u glatku masu.

Peći u pleh obložen peka papirom veličina pleha 35x35cm, na 180 C oko 15min.

Priprema fila:
Sok od narandže staviti da zavri, dodati sitno rendanu koru narandže, posebno umešati C čvrstin i C šećer u prahu sa 1 dl hladne vode i naliti u vreli sok od narandže mešajući da se ukuva (kao puding).

Vreli fil preliti preko kore (predhodno odstraniti peka papir). Preko fila naliti čokoladnu glazuru.

Čokoladna glazura:
Na pari otopiti posnu čokoladu, dodati 6 kašika ulja. Vrelu glazuru preliti preko kolača.

Kolač pre služenja ohladiti, seći u obliku kocki.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sok od naranže može biti bilo kog proizvođača, najbolji je sa pulpom.