C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jaja
12 kašika šećera
12 kašika ulja
13 kašika mleka
13 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Fil:
300 g šećera
200 ml vode
1 zaleđena pomorandža
2 kašike C kakaoa
Glazura:
čokolada za kuvanje
ulje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Jafa kolač

Vrlo ukusan i sočan kolač, jednostavan za pripremu i neizostavan deo naše slavske trpeze

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pomešati navedene sastojke za koru i ispeći 2 takve kore.

Jednu koru postaviti na tacnu.

Nakon toga pomešati 300 g šećera sa 200 ml vode, to prokuvati i u to dodati drugu preostalu koru, prethodno izdrobljenu.

U smesu izrendati jednu zaledjenu pomorandžu i dodati 2 kašike C kakaoa.

Time filom filovati koru i zatim gore preliti čokoladnu glazuru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata