C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
20 kašika šećera
22 kašike mleka
22 kašike ulja
22 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
2 C vanilin šećera
2 pomorandže

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Jafa kolač

Brza priprema, a kolač je preukusan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

I Kora:
2 jaja, umutiti posebno belance pa dodati žumance, 10 kašika šećera, 1 C vanilin šećer, 12 kašika brašna, 1/2 C praška za pecivo, ispeći koru. I kada se prohladi iseći na sitne kockice.

II Kora:
2 jaja, 10 kašika šećera, 1 C vanilin šećer, 10 kašika mleka, 10 kašika brašna, 10 kašika ulja, 1/2 C praška za pecivo, i kora narendana od 2 pomorandže.

Fil:
Ušpinovati 250 g šećera sa 250 g vode i isceđen sok od dve pomorandže, kada je ušpinovano dodati kockice od I Kore.

Fil premazati preko druge pečene kore.

Kada se kolač prohladi istopiti 150 g čokolade sa dve kašike ulja.

Čokoladu preliti preko kolača.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pomorandžu malo zalediti da bi se kora lakše izrendala.
Čokoladu topiti na pari, lepša je bez grudvica.