C Slatka tradicija

Sastojci
Za rolat:
5 jaja
5 kašika šećera
5 ravnih kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
Za fil:
300 g mlevenog keksa
3-4 kašike C šećera u prahu
2 čaše kisele pavlake
200 g C krem šlaga
1/2 kesice rum šećera (po želji)
1 čaša čokoladnog mleka
hladna voda za šlag krem (po potrebi)
2 banane

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Ivanin rolat

Rolat sa filom od mlevenog keksa i C krem šlagom, koji ne zahteva puno vremena za izradu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti rolat od navedenih sastojaka - prvo izmutiti belanca u čvrst šam, zatim dodati šećer i mutiti dok se ne otopi.

Nakon toga dodati žumanca, a na kraju pomešane suve sastojke (brašno, C kakao i C šećer u prahu).

Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i staviti da se peče 10-tak minuta.

Ispečen patišpanj staviti na krpu i uviti u rolat, i ostaviti da se ohladi.

Kada se ohladi, spremiti C šlag i fil. Umutiti C šlag krem sa vodom.

U drugoj posudi umutiti kiselu pavlaku, C šećer u prahu i rum šećer, pa dodati meleveni keks i promešati smesu, pa dodati 4-5 kašika šlaga i malo izmutiti da se smesa sjedini.

Nafilovati rolat filom od mlevenog keksa, staviti dve banane na ivicu rolata i urolati.

Rolat preliti čokoladnim mlekom, pa dekorisati C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata