C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
250 g margarina
250 g brašna
100 ml mleka
3 kesice C vanilin šećera
50 g C šećera u prahu
2-3 kapi alkoholnog sirćeta
Prvi deo fila:
12 žumanca
2 l mleka
350 g šećera
4 kesice C vanilin šećera
3 kesice C pudinga sa ukusom vanile
80 g C čvrstina
Drugi deo fila:
800 ml slatke pavlake
2 kesice C šlag kreme sa ukusom vanile
3 kesice C želatina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Čvrstin Šlag krem sa ukusom vanile Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marina

Italijanska krempita

Predivna krempita sa savršenom kremom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 48
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Priprema kora:
Izmiksati margarin, sobne temperature, sa C šećerom u prahu, C vanilin šećerom i sirćetom. Potom dodati brašno i mleko i umesiti glatko testo. Testo umotano u streč foliju ostaviti 3-4h u frižideru. Nakon tog vremena, testiranje podeliti na tri dela i razvijatima testo na poleđini tepsije dimenzija 30x40cm i peći u zagrejanoj rerni na 200°C 4-5 min.

Priprema prvog fila:
Umutiti žumanca, C puding i C čvrstin sa 300 ml mleka da nema grudvica. Ostatak mleka staviti da provri sa šećerom i C vanilin šećerom. Kada provri zakuvati smesu od žumanca i pudinga. Ostaviti da se ohladi.

Priprema drugog fila:
Umutiti slatku pavlaku i C šlag krem.

Dodati dobijenu smesu u prvi fil i sve lepo sjediniti u kompaktnu kremu. Zatim dodati C želatin po uputstvu sa kesice i dobro sjediniti.

Filovati: kora - krema - kora - krema - kora - C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ova krema je odlična i za kolače i torte naročito u kombinaciji sa voćnom kremom.