C Slatka tradicija

Sastojci
Za išlere:
300 g brašna
180 g margarina
50 ml mleka
100 g C šećera u prahu
100 g prepečenog mlevenog lešnika
Za spajanje išlera:
po potrebi džem
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike šećera
2 kašike voda
2 kašike ulje
parče margarina (veličine oraha)

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Išleri

Ukusni čoko-zalogajčići.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za išlere:
U dublju posudu usuti brašno, dodati C šećer u prahu, mleko, lešnik i razmekšali margarin (omekšao na sobnoj temperaturi) i zamesiti testo.

Ostaviti da odstoji u fržideru 30 minuta. Nakon toga testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom razvući u veliki krug.

Okruglom modlom (ili čašicom za rakiju) vaditi kolačiće i ređati ih na pleh obložen pek-papirom.

Peći na 180 stepeni 10 minuta, a potom smanjiti na 150 stepeni i peći još 5 minuta.

Gotove kolačiće izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.

Spajati ih džemom (po dva kolačića spajati džemom).

Preliti ih glazurom:
U šerpicu staviti čokoladu za kuvanje, dodati vodu, ulje, šećer i margarin, staviti na vatru. Mešati doj se svi sastojci ne otope i ne sjedine.

Ostaviti da se glazura ohladi i stegne, servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koristila sam džem od kajsija koji sam ja kuvala. Vi možete koristiti džem po sopstvenom izboru.