C Slatka tradicija

Sastojci
Podloga:
1 kg jabuka
1 kašičica cimeta
2 kašike C čvrstina
1/3 šolje braon šećera
2 kašike limuna
1 prstohvat soli
Hrskavi deo:
1/3 šolje brašna
1/3 šolje ovsenih pahuljica
1/3 šolje šećera
1/3 šolje oraha
70 g margarina
1 prstohvat soli
C Eskimko sladoled od vanile

Naši proizvodi
Čvrstin Eskimko sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aldina

Hrskavi kolač sa jabukama i sladoledom

Užitak u svako doba godine.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jabuke oguliti i iseći na kockice, pa pomešati sa ostalim sastojcima. Poređati na pleh.

Hrskavi deo:
Spojiti sve suve sastojke, pa dodati hladan margarin koji smo isekli na kockice.

Umesti testo i poređati preko jabuka.

Peći na 180°C 40-ak minuta.

Kolač se služi vruć iz rerne sa dobro ohlađenim sladoledom.

Možete kao dekoraciju dodati seckane lešnike ili neki dekorativni preliv po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata