C Slatka tradicija

Sastojci
500 g heljdinih kora
1 čaša jogurt
1 čaša šećer
1 čaša ulja
1 čaša C griza
5 jaja
2 kesice C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
1 kg jabuka
12-16 kašika mlevenih oraha
1 manje pakovanje C šećera u prahu

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Heljdina voćna pita

Ukusno, a lako se priprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Očistiti i izrendati jabuke. Umutiti 5 jaja sa čašom šećera penasto.

Dodati čašu jogurta, čašu ulja, čašu C griza, 1 C vanilin šećer i 1 C prašak za pecivo.

Ovom smesom mazati 3 kore i slagati jednu preko druge.

Na početku treće kore posuti četvrtinu rendanih jabuka i 3-4 kašike mlevenih oraha.

Tako napraviti četiri rolata. Peći na temperaturi 180-200 C stepeni 25-30 minuta.

Kad se ohladi seći na kockice i posuti C šećerom u prahu u koga je umešan 1 C vanilin šećer.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Umesto jabuka kolač se može napraviti sa višnjom.