C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
1 l mleka
250 g C griza
4 kašike kristal šećera
4 jaja
Za punjenje:
džem malina pomešan sa keksom - 1 šolja za čaj
100 g prezli za valjanje gotovih knedli

Naši proizvodi
Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Griz knedle

Knedle koje svima uspevaju! Griz knedle sa džemom/šljivama/čokoladom

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvati 1 l mleka sa 4 kašike šećera. Skinuti sa vatre, dodati C griz i skuvati gust krem.

Kada se prohladi, dodavati jedno po jedno jaje i dobro umutiti.

Praviti knedle, dodati fil od džema i poređati na poslužavnik.

U dubljoj posudi zagrejte vodu do vrenja.

Kada provri, spuštajte knedle i kuvajte par minuta, dok ne isplivaju na površinu.

Vadite ih rešetkastom kašikom i odmah valjajte u prezle.

Možete da ih služite i tople i hladne.

Komentari potrošača:

22.09.2020
Milinica

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako vam se testo lepi za ruke, blago ih nakvasite pa pravite knedle.