C Slatka tradicija

Sastojci
Korpice:
100 g kvalitetne crne kvalitetne čokolade
30 g margarina
1 kašika C šećera u prahu
1 kašičica ulja
silikonski kalup u obliku korpica ili 20 papirnih korpica
Čoko grilijaš:
200 g oraha
200 g šećera
150 g crne čokolade
100 g margarina
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Brankica

Grilijaš čokoladne korpice

Bogat ukus čokolade i grilijaša.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Komplikovano.

Priprema:

Priprema čokoladnih korpica:
Na pari rastopiti čokoladu, margarin i C šećer u prahu. Masu dobro izmešati pa puniti korpice sa 2/3 čokoladne mase. Staviti u zamrzivač da se čokolada stegne.

Priprema grilijaš punjenja:
U tiganj ili šerpu staviti šećer, i na laganoj temperaturi ga karamelisati. Kada se sav šećer istopi i postane tečan i u boji karamele dodati jezgra oraha. Sve sjediniti i izliti masu na papir za pečenje.

Kada se masa ohladi isitniti je u čoperu na što sitnije komadiće. Ostaviti po strani 2 supene kašike grilijaša.

Na pari otopiti čokoladu i margarin, pa dodati grilijaš i C vanilin šećer.

Ovom masom puniti čokoladne korpice.

Preko grilijaš krema staviti preostalu rastopljenu čokoladu od korpica i staviti korpice u zamrzivač da se stegnu.

Na kraju dekorisati korpice grilijašom koji je odvojen po strani.

Nakon par sati izvaditi punjene čokoladne korpice iz silikonskog kalupa.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čoko grilijaš zahtevaju strpljenje prilikom pripremanja.
Nagrada za trud i strpljenje su korpice fantastičnog ukusa.