burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripremeZahteva određeno umeće

broj porcijaoko 60 bombica

Grilijaš bombice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 60 bombica

Sastojci

450 g kristal šećera (150 g u šerpicu, 150 g za otapanje i 150 g za glazuru)

3 C vanilin šećera

1/2 margarina

150 g oraha (75 g mlevenih i 75 g seckanih)

150 g keksa (75 g lomljenog keksa i 75 g mlevenog)

Grilijaš bombice

Koraci pripreme

Staviti u šerpicu 150 g šećera i 1 kafenu šoljicu vode, 3 kesice C vanilin šećera, 1/2 margarina i ušpinovati na srednjoj temperaturi, kratko, svega 2 min da vri od prvog ključanja.

Smanjiti temperaturu i tu dodati 150 g oraha (pola seckanih, pola mlevenih) i 150 g keksa (pola mrvljenog i pola mlevenog).

Posebno u tiganju staviti 150 g šećera na suvo, bez podmazivanja i na srednju temperaturu otopiti, do tečnog stanja.

Otopljen šećer dodati u smesu koju ste pripremili i neprestano mešati dok se sve ne potroši šećer.

Šećer sipati lagano u sredini šerpice koja je još uvek na slaboj vatri na šporetu.

Ostaviti masu da se ohladi i od nje praviti bombice.

Za preliv ponoviti postupak sa otapanjem šećera na laganoj temperaturi, potom bombice jednim delom umakati u šećer.

Tiganj sa šećerom ne sklanjati sa ringle, temperatura na najslabije kako bi se šećer održao u tečnom stanju.

Poređati bombice u korpicama i poslužiti.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Grilijaš bombice

Koraci pripreme

Staviti u šerpicu 150 g šećera i 1 kafenu šoljicu vode, 3 kesice C vanilin šećera, 1/2 margarina i ušpinovati na srednjoj temperaturi, kratko, svega 2 min da vri od prvog ključanja.

Smanjiti temperaturu i tu dodati 150 g oraha (pola seckanih, pola mlevenih) i 150 g keksa (pola mrvljenog i pola mlevenog).

Posebno u tiganju staviti 150 g šećera na suvo, bez podmazivanja i na srednju temperaturu otopiti, do tečnog stanja.

Otopljen šećer dodati u smesu koju ste pripremili i neprestano mešati dok se sve ne potroši šećer.

Šećer sipati lagano u sredini šerpice koja je još uvek na slaboj vatri na šporetu.

Ostaviti masu da se ohladi i od nje praviti bombice.

Za preliv ponoviti postupak sa otapanjem šećera na laganoj temperaturi, potom bombice jednim delom umakati u šećer.

Tiganj sa šećerom ne sklanjati sa ringle, temperatura na najslabije kako bi se šećer održao u tečnom stanju.

Poređati bombice u korpicama i poslužiti.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept