0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
oko 60 bombica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
oko 60 bombica
450 g kristal šećera (150 g u šerpicu, 150 g za otapanje i 150 g za glazuru)
3 C vanilin šećera
1/2 margarina
150 g oraha (75 g mlevenih i 75 g seckanih)
150 g keksa (75 g lomljenog keksa i 75 g mlevenog)
Staviti u šerpicu 150 g šećera i 1 kafenu šoljicu vode, 3 kesice C vanilin šećera, 1/2 margarina i ušpinovati na srednjoj temperaturi, kratko, svega 2 min da vri od prvog ključanja.
Smanjiti temperaturu i tu dodati 150 g oraha (pola seckanih, pola mlevenih) i 150 g keksa (pola mrvljenog i pola mlevenog).
Posebno u tiganju staviti 150 g šećera na suvo, bez podmazivanja i na srednju temperaturu otopiti, do tečnog stanja.
Otopljen šećer dodati u smesu koju ste pripremili i neprestano mešati dok se sve ne potroši šećer.
Šećer sipati lagano u sredini šerpice koja je još uvek na slaboj vatri na šporetu.
Ostaviti masu da se ohladi i od nje praviti bombice.
Za preliv ponoviti postupak sa otapanjem šećera na laganoj temperaturi, potom bombice jednim delom umakati u šećer.
Tiganj sa šećerom ne sklanjati sa ringle, temperatura na najslabije kako bi se šećer održao u tečnom stanju.
Poređati bombice u korpicama i poslužiti.
Staviti u šerpicu 150 g šećera i 1 kafenu šoljicu vode, 3 kesice C vanilin šećera, 1/2 margarina i ušpinovati na srednjoj temperaturi, kratko, svega 2 min da vri od prvog ključanja.
Smanjiti temperaturu i tu dodati 150 g oraha (pola seckanih, pola mlevenih) i 150 g keksa (pola mrvljenog i pola mlevenog).
Posebno u tiganju staviti 150 g šećera na suvo, bez podmazivanja i na srednju temperaturu otopiti, do tečnog stanja.
Otopljen šećer dodati u smesu koju ste pripremili i neprestano mešati dok se sve ne potroši šećer.
Šećer sipati lagano u sredini šerpice koja je još uvek na slaboj vatri na šporetu.
Ostaviti masu da se ohladi i od nje praviti bombice.
Za preliv ponoviti postupak sa otapanjem šećera na laganoj temperaturi, potom bombice jednim delom umakati u šećer.
Tiganj sa šećerom ne sklanjati sa ringle, temperatura na najslabije kako bi se šećer održao u tečnom stanju.
Poređati bombice u korpicama i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.