C Slatka tradicija

Sastojci
200 g margarina
5 jaja
200 g šećera
1 C vanilin šećer
100 g otopljene ili narendane čokolade
150 g brašna
1 C prašak za pecivo
150 g mlevenih oraha
200 ml mleka
1 kg jabuka
Glazura:
100 g čokolade
50 g margarina

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Grčki kolač

Nije mnogo težak.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: za više osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti margarin, šećer, C vanilin šećer i žumanca, dodati čokoladu, brašno, C prašak za pecivo, orahe i izmešati.

Dodati penu od belanaca izmešati i dodati mleko.

Pola dobijene mase izručiti u namazan i brašnom posut pleh i odgore poređati očišćene jabuke isečene na kriške.

Preko jabuka rasporediti dugi deo testa tako da jabuke budu prekrivene.

Peći na 200 stepeni dok ne počne da se odvaja od tepsije.

Odozgo staviti glazuru od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata