C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje kora od 500 g
1 kesica cimeta
1 margarin
100 g oraha
50 g lešnika
malo C šećera u prahu
600 g kristal šećera
voda da ogrezne
1 limun
malo cimeta
1 C vanilin šećer
1 kesica C eskimka od vanile

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Eskimko sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tamara

Grčka baklava

Vrlo ukusan i u mojoj kući je svakog meseca bar po jednom, ako ne višse puta. Baklava i sladoled, spoj savršenih ukusa, probajte i uživajte u svakom zalogaju.

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Otopiti margarin, pomešati orašaste plodove sa malo C šećera u prahu i cimetom.

Podeliti pakovanje kora na dva dela.

Svaku koru premazati margarinom, onda staviti nadev, a onda drugi deo kora premazati margarinom i staviti na nadev.

Zaseći po želji i staviti u rernu na 180°C nekih sat vremena dok lepo ne porumeni (braon).

Staviti kristal šećer sa vodom, malo cimeta i limunom da se kuva, kada provri, kuvati 10-tak min.

Preliti vruću agdu na vruću baklavu.

C Eskimko sladoled pripremiti po uputstvu dan ranije, a onda poslužiti uz baklavu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata