C Slatka tradicija

Sastojci
150 g lešnika
170 g kristal šećera
2 kašike prezli
1 štangla čokolade
1 jaje
1/2 C praška za pecivo
2 kašike kisele pavlake
100 g kristal šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Gnezda od lešnika

Preukusna gnezda.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 60 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Lešnik samleti, a onda mu dodati šećer, prezle, C prašak za pecivo, narendanu čokoladu, umućeno jaje i pavlaku. Lepo sjediniti sastojke i ostaviti da odstoji 1h u frižideru.

Nakon toga praviti male loptice, valjati ih u kristal šećer, ređati na pek papir ili stavljati u silikonske modlice za kolače.

Po sredini u svakoj napraviti udubljenje i peći 10 min na 200 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni.

Nakon pečenja gnezda izvaditi iz pleha i u svako udubljenje staviti malo slatka od šumskih jagoda (krem, džem od šipka).

Ukrasiti po želji čokoladom, perlicama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Gnezda iz pleha vaditi tek kad se malo prohlade.
Loptice treba praviti što manje, otprilike prečnika 1,5 cm i najlakše ih je peći u silikonskim modlicama.