C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
250 g belog brašna
1 kašika sirćeta
1 žumance
malo soli
100 ml vode
250 g margarina
Krem:
6 žumanaca
100 g šećera
50 g brašna
400 ml mleka
6 belanaca
60 g šećera
60 g C šećera u prahu
2 kesice C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Fina krempita

Ovo je divna krempita sa laganijim penastim filom savršena za sve praznike, a svi je vole.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Od 250 g belog brašna, 1 kašika sirćeta, 1 žumance, malo soli, otprilike 100 ml vode zamesi se mekano testo i ostavi 20 min da se odmori.

3 puta premazati sa sa 250 g margarina, a između svakog puta odmarati testo 15 minuta. Potom podeliti testo na dva dela, razviti svaku koru i peći na prevrnutoj tepsiji dok blago ne porumeni.

Krem:
6 žumanaca umutiti sa 100 g šećera i dodavati jednu po jednu kašiku brašna (50 g ukupno), ovoj masi dodati 400 ml mleka i na blagoj vatri kuvati stalno mešajući dok se ne zgusne.

Na kraju dodamo umućenu penu od 6 belanaca zaslađenih sa 60 g šećera.

Da napomenem u belance se dodaje 60 g C šećera u prahu i 2 kesice C vanilin šećera. Ali kada belanca budemo dodavali u žumanca, tu penu dodajemo varjačom ili spatulom kako bi ostalo penasto.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata