C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
5 jaja
100 g šećera
7 kašika brašno T-500
1 kašika C kakao 80 g
1 C Prašak za pecivo
150 g lešnika
100 g oraha
Krem:
250 g čokolade za kuvanje
1 kašika puter od kikirikija
400 ml šlag pene
500 g C oblande

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Oblande

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ferero Roše

Početnici mogu lako napraviti ovaj desert, priprema je 45 minuta, može se spremiti cele godine i nije skup.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Testo:
Žumance umutimo sa šećerom, dodamo brašno, C prasak za pecivo i C kakao i umutimo sa mikserom.

Belance umutimo posebno i dodamo ovoj kremi.

Na kraju dodamo isečene lešnike i orahe (iseći ih na male komade nekoliko ostavimo da možemo da ukrasimo kolač na kraju).

U tepsiju stavimo papir za pečenje, sipamo testo i pečemo na 190 stepeni (prethodno ugrejati rernu). Pečemo je 20 minuta.

Krem:
Polomimo čokoladu na kockice, zatim ugrejemo 200 ml C šlag penu i sipamo na čokoladu. mešamo dok se ne otopi. Dodamo i puter od kikirikija i stavimo u frižider da se skroz ohladi.

Ostalu šlag penu umutimo da bude penasto i dodamo kremi kada se krem ohladilo.

Sastavljanje kolača:
Pečeno testo sečemo na pola, da dobijemo dva testa. Na prvo testo stavimo 3/4 kreme, polomimo oblande na malo komade i rasuti po celoj kremi, svuda da bude.

Stavimo drugo testo, mažemo krem, zatim ukrasimo sa preostalim orasima i lešnicima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dekorisati lešnicima, čokoladnim štapićima punjenim eurokremom.
Pre nego što sečemo nož umočiti u vodu, lakše je seći.