C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore (x2):
4 belanceta
1 prstohvat soli
100 g šećera
50 g brašna
30 g gustina
1 kašičica praška za pecivo
1 kašika ruma
80 ml ulja
1 kašičica sirćeta
Tamna kora:
4 belanceta
1 prstohvat soli
100 g šećera
20 g gustina
30 g kakaoa
2 kašike ruma
1 kašičica sirćeta
1 kašičica praška za pecivo
80 ml ulja
50 g brašna
Lešnik krema:
1 l mleka
100 g bele čokolade
200 g lešnik čokoladnih bombona
2 kesice vanilin šećera
100 g brašna
100 g gustina
150 g margarina
300 ml slatke pavlake
1 kesica želatina
100 g čokolade
Čokoladna glazura za bele kore:
2 čaše čokoladne glazure
po 1 kašičica omekšalog margarina
Dodatno:
1 čaša čokoladne glazure
100 ml slatke pavlake
50 g čokolade
malo srebrnih perli

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Čvrstin Vanilin šećer Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Fantastične kocke

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Najpre krenuti sa spremanjem kreme da bi se ohladila.

Od litre mleka odvojiti 200 ml, a otatak zakuvati sa belom čokoladom, vanilinom i bombonama. Mešati da se sastojci otope.

U ostatku mleka razmutiti brašno i gustin. Sipati je u porvrelo mleko i skuvati gustu kremu. Ohladiti. Izmiksati, pa dodati izrađen margarin.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa ga dodati kremu. Želatin spremiti po uputstvu, sipati u kremu i izmiksati.

Kremu podeliti u tri činijice i u jednu dodati otopljenu čokoladu, pa fino izmiksati.

Dok se krema hladi, spremiti korice. Belanca sa prstohvatom soli i kašičicom sirćeta umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer da postane čvršći.

Brašno, gustin i prašak za pecivo prosejati, pa špatulom umešati u belanca. U laganom mlazu uliti ulje i rum i sipati smesu u pleh od rerne obložen pek papirom.

Peći na 150 stepeni 20-25 minuta, da korice ostanu svetle. Ovo ponoviti sa još jednom koricom.

Ponoviti postupak i za treću, tamnu koricu, samo obratiti pažnju na odnos praškastih sastojaka.

Spremiti čokoladnu glazuru po uputstvu i dodati kašičicu omekšalog margarina.

Mešati da krema postane glatka i premazati obe bele korice. Ostaviti ih na stranu da se glazura stegne.

Sad krenuti sa slaganjem kolača.U pleh staviti jednu belu koru i premazati belim filom. Poravnati. Preko staviti tamnu koru i malo pritisnuti.

Na tamnu koricu sipati čokoladni fil i poravnati. Preko staviti drugu belu koru i blago pritisnuti. Nju premazati ostatkom bele kreme.

Ostaviti kolač da se stegne, a onda ga preliti čokoladnom glazurom.

Umutiti slatku pavlaku sa otopljenom čokoladom i dodatno ukrasiti. Staviti po koju srebrnu perlicu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata