burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Fantastične kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za kore (x2):

4 belanceta

1 prstohvat soli

100 g šećera

50 g brašna

30 g gustina

1 kašičica praška za pecivo

1 kašika ruma

80 ml ulja

1 kašičica sirćeta

Tamna kora:

4 belanceta

1 prstohvat soli

100 g šećera

20 g gustina

30 g kakaoa

2 kašike ruma

1 kašičica sirćeta

1 kašičica praška za pecivo

80 ml ulja

50 g brašna

Lešnik krema:

1 l mleka

100 g bele čokolade

200 g lešnik čokoladnih bombona

2 kesice vanilin šećera

100 g brašna

100 g gustina

150 g margarina

300 ml slatke pavlake

1 kesica želatina

100 g čokolade

Čokoladna glazura za bele kore:

2 čaše čokoladne glazure

po 1 kašičica omekšalog margarina

Dodatno:

1 čaša čokoladne glazure

100 ml slatke pavlake

50 g čokolade

malo srebrnih perli

Fantastične kocke

Koraci pripreme

Najpre krenuti sa spremanjem kreme da bi se ohladila.

Od litre mleka odvojiti 200 ml, a otatak zakuvati sa belom čokoladom, vanilinom i bombonama. Mešati da se sastojci otope.

U ostatku mleka razmutiti brašno i gustin. Sipati je u porvrelo mleko i skuvati gustu kremu. Ohladiti. Izmiksati, pa dodati izrađen margarin.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa ga dodati kremu. Želatin spremiti po uputstvu, sipati u kremu i izmiksati.

Kremu podeliti u tri činijice i u jednu dodati otopljenu čokoladu, pa fino izmiksati.

Dok se krema hladi, spremiti korice. Belanca sa prstohvatom soli i kašičicom sirćeta umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer da postane čvršći.

Brašno, gustin i prašak za pecivo prosejati, pa špatulom umešati u belanca. U laganom mlazu uliti ulje i rum i sipati smesu u pleh od rerne obložen pek papirom.

Peći na 150 stepeni 20-25 minuta, da korice ostanu svetle. Ovo ponoviti sa još jednom koricom.

Ponoviti postupak i za treću, tamnu koricu, samo obratiti pažnju na odnos praškastih sastojaka.

Spremiti čokoladnu glazuru po uputstvu i dodati kašičicu omekšalog margarina.

Mešati da krema postane glatka i premazati obe bele korice. Ostaviti ih na stranu da se glazura stegne.

Sad krenuti sa slaganjem kolača.U pleh staviti jednu belu koru i premazati belim filom. Poravnati. Preko staviti tamnu koru i malo pritisnuti.

Na tamnu koricu sipati čokoladni fil i poravnati. Preko staviti drugu belu koru i blago pritisnuti. Nju premazati ostatkom bele kreme.

Ostaviti kolač da se stegne, a onda ga preliti čokoladnom glazurom.

Umutiti slatku pavlaku sa otopljenom čokoladom i dodatno ukrasiti. Staviti po koju srebrnu perlicu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Fantastične kocke

Koraci pripreme

Najpre krenuti sa spremanjem kreme da bi se ohladila.

Od litre mleka odvojiti 200 ml, a otatak zakuvati sa belom čokoladom, vanilinom i bombonama. Mešati da se sastojci otope.

U ostatku mleka razmutiti brašno i gustin. Sipati je u porvrelo mleko i skuvati gustu kremu. Ohladiti. Izmiksati, pa dodati izrađen margarin.

Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pa ga dodati kremu. Želatin spremiti po uputstvu, sipati u kremu i izmiksati.

Kremu podeliti u tri činijice i u jednu dodati otopljenu čokoladu, pa fino izmiksati.

Dok se krema hladi, spremiti korice. Belanca sa prstohvatom soli i kašičicom sirćeta umutiti u čvrst sneg. Postepeno dodavati šećer da postane čvršći.

Brašno, gustin i prašak za pecivo prosejati, pa špatulom umešati u belanca. U laganom mlazu uliti ulje i rum i sipati smesu u pleh od rerne obložen pek papirom.

Peći na 150 stepeni 20-25 minuta, da korice ostanu svetle. Ovo ponoviti sa još jednom koricom.

Ponoviti postupak i za treću, tamnu koricu, samo obratiti pažnju na odnos praškastih sastojaka.

Spremiti čokoladnu glazuru po uputstvu i dodati kašičicu omekšalog margarina.

Mešati da krema postane glatka i premazati obe bele korice. Ostaviti ih na stranu da se glazura stegne.

Sad krenuti sa slaganjem kolača.U pleh staviti jednu belu koru i premazati belim filom. Poravnati. Preko staviti tamnu koru i malo pritisnuti.

Na tamnu koricu sipati čokoladni fil i poravnati. Preko staviti drugu belu koru i blago pritisnuti. Nju premazati ostatkom bele kreme.

Ostaviti kolač da se stegne, a onda ga preliti čokoladnom glazurom.

Umutiti slatku pavlaku sa otopljenom čokoladom i dodatno ukrasiti. Staviti po koju srebrnu perlicu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept