C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 belanaca
2 šoljice šećera
7 kašika brašna
2 šoljice ulja
1 C prašak za pecivo
50 g rastopljene čokolade
Fil:
6 žumanaca
6 kašika šećera
1/2 margarina
50 g čokolade
150 g eurobloka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Natalija

Euroblok kolač

Sočno, slasno, pojede se brzinom svetlosti, svi ga vole i svako ko je rekao probaću samo jedan - slagao je.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 20 kocki
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Čvrsto umititi belanca, dodavati šećer po malo, zatim brašno, ulje i otopljenu čokoladu. Ispeći koru i ohladiti.

Dobro sjediniti žumanca, šećer, margarin i čokoladu, staviti da proključa jedan ključ i preliti vreo fil preko hladne kore.

Sačekati da se malo prohladi, pa po vrhu narendati euroblok.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata