C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
1 čaša (200 ml) ulja
2 čaše vode
2 čaše oštrog brašna
1 C prašak za pecivo
8-10 jaja
Fil:
1 l mleka
300-350 g šećera
3 C pudinga od vanile
1 C prašak za pecivo
1/2 margarina
100 g C šlaga sa ukusom pavlake

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Violeta

Ekleri

Fini lagani kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40 kolača
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U šerpu sipati ulje i vodu i staviti da provri. Kad provri skloniti sa ringle i postepeno, uz neprestano mešanje varjačom, dodavati brašno izmešano sa C praškom za pecivo. Vratiti minut-dva na ringlu, takođe neprestano mešati varjačom, da se testo ujednači. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se hladi.

Za to vreme skuvati fil: od 1 l mleka odvojiti 100-150 ml. U preostalo mleko staviti 300-350 g šećera i 1 C vanilin šećer i staviti na umerenu vatru (ringla na 2) da provri.

U preostalih 100-150 ml hladnog mleka rastopiti 3 C pudinga od vanile i sipati u provrelo mleko, neprestano mešajući žicom da se ne bi zgrudvalo. Kad se skuva puding skloniti sa vatre i ostaviti da se hladi.

U ohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje i neprestano mesiti rukom, da se dobro umese jaja u testo.

Stavljati kašičicom u špric za tulumbe i praviti eklere.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 10 minuta, i jos 5-10 na 150 stepeni, da narastu i porumene.

Izvaditi iz rerne i ostaviti da se hladi.

Umutiti mikserom 1/2 omekšalog margarina uz neprestano dodavanje ohlađenog pudinga.

Umutiti 100 g C šlaga sa ukusom pavlake sa 100 ml hladne vode.

Ekler preseći vodoravno na dva dela tako da donji deo bude malo dublji.

Napuniti ga filom, preko fila staviti 1 kašičicu šlaga, pa poklopiti drugom - gornjom polovinom eklera.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Vreme pečenja zavisi od rerne, ukoliko je rerna novija vreme pečenja je kraće.
Uglavnom, peći na većoj temperaturi dok ne narastu, a na manjoj dok ne porumene.