C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
400 ml vode
100 ml ulja
300 g mekog brašna
1 C prašak za pecivo
4 cela jaja
Za fil:
1 l mleka
4 C pudinga od vanile
250 g kristal šećera
2 kesice C vanilin šećera
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
50 ml mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Ekleri

Neodoljiv ukus vanile i čokolade.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Testo:
Staviti u šerpu da proključa 400 ml vode i 100 ml ulja. Kada proključa, dodavati postepeno 300 g brašna u koje je prethodno dodat 1 C prašak za pecivo i mešati žicom. Kada se smesa sjedini, ostaviti je da se ohladi (ne potpuno). Kada se smesa od brašna, vode i ulja ohladi, dodati joj 4 cela jaja i mutiti ručno.

Smesom napuniti špric za tulumbe, a potom praviti tulumbe (eklere) direktno na pleh obložen pek papirom.

Eklere peći oko 40 minuta na 200C.

Fil:
800 ml mleka staviti da proključa. U preostalih 200 ml razmutiti 4 C pudinga od vanile i dodati u proključalo mleko, kako biste spremili puding. Zasladiti sa 250 g kristal šećera (po želji možete dodati i više šećera). Takođe dodati i 2 kesice C vanilin šećera.

Kada se puding ohladi dodati mu umućen margarin sa 100 g C šećera u prahu.

Kada se ekleri ispeku i ohlade, seći ih na pola, a potom špricom za tulumbe puniti eklere prethodno pripremljenim pudingom.

Glazura:
100 g čokolade za kuvanje sa 2 kašike ulja i 50 ml mleka otapati na tihoj vatri uz stalno mešanje.

Glazurom ukrasiti nafilovane eklere.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Da bi fil za eklere bio penast, prilikom mućenja margarina treba dodati 2-3 kašike vrelog mleka.
Ovaj način mućenja margarina možete primenjivati i kod drugih filova.