C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
C vanilin šećer
džem od kajsija (ili po želji)

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Džem rolat

Jednostavno i vrlo ukusno, a uz to lako za pripremu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanca. Belanca mutiti mikserom i postepeno dodavati šećer, C vanilin šećer, a onda i brašno, kašiku po kašiku.

Kada se umute belanca u čvrst sneg (proveriti tako što činiju u kojoj su umućena belanca okrenuti naopačke i ako ništa ne pada ili curi, umućeno je i spremno za dalju obradu) dodati žumanca. Mutiti da se dobro sjedini.

U pleh staviti pek papir i sipati smesu, peći.

Kada se kora ispeče, čistu krpu nakvasiti mlakom vodom i koru prebaciti preko krpe i polako urolati.

Ostaviti da odstoji 2 h i onda filovati koru džemom ili kremom po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Poslužiti uz šoljicu kafe.