C Slatka tradicija

Sastojci
100 g šećera
60 g C šećera u prahu
125 ml ulja
60-100 g džema od borovnice ili marmelada šumsko voće
180 g brašna
1 kašičica C praška za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
1 C vanilin šećer
45 g C kakaoa
200 ml jogurta
40 ml mleka
Za glazuru:
100 g čokolade
50 g maslaca

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Soda bikarbona Vanilin šećer Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miljana

Džem lady

Lak za pripremu, sočan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmešajte šećer, C šećer u prahu, ulje i džem.

Pomešati u drugoj činiji brašno, C prašak za pecivo, C sodu bikarbonu, C vanilin šećer, C kakao.

U smesu od brašna dodati smesu od džema i na kraju dodati prethodno pomešan jogurt sa mlekom.

Sve dobro sjediniti, može i kašikom i izliti u namašćen kalup (26x12 cm).

Kolač peći na 200°C 30-40 min.

Vruć kolač preliti čokoladnom glazurom i ostaviti da se ohladi, a zatim servirati .

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata