C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
200 g margarina
100 g šećera
4 žumanca
2 kašike milerama
300 g brašna
1 C prašak za pecivo
Krem I:
200 g mlevenih oraha
200 g šećera
2 kašike ruma
(sve popariti sa malo mleka)
Krem II:
1/2 kg švapskog sira
4 belanca
200 g šećera
2 kašike brašna
2 Ca vanilin šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Branka

Dvostruka pita

Pita koja nije pita. Samo se tako zove.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umesiti testo, podeliti na 2 dela, ohladiti sat vremena.

Razvaljati, pa filovati kremom I, pa kremom II, drugi deo testa na vrh.

Izbockati viljuškom i peći na 200 stepeni dok gornja kora ne porumeni.

Kao kada se peče Lenja pita.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se testo umesi nije previše čvrsto, ne brinite. Posle hlađenja se lako razvalja. Svakako je pospite C šećerom u prahu.