C Slatka tradicija

Sastojci
4 jajeta
160 g šećera
1 kesica C vanilin šećera
150 ml ulja
300 g brašna
300 ml mleka
14 g C praška za pecivo
50 g C mleko u prahu
50 g C kakao
80 g bele čokolade
80 g crne čokolade

Naši proizvodi
Vanilin šećer Prašak za pecivo Zamena za mleko u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Dvobojni čokoladni kolač

Lagano, jednostavno, a veoma ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mikserom umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer u prahu. Dodati ulje i izmiksati.

Umešati brašno, C prašak za pecivo, uliti mleko i sjediniti mikserom. Dobijenu smesu podeliti na 2 dela.

U jedan deo dodati mleko u prahu i izmešati ručnom žicom za mućenje, a u drugi deo dodati C kakao i izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.

Kalup premazati maslacem. U istom trenutku sipati obe smese - do polovine kalupa jednu smesu, a od druge polovine drugu smesu.

Preko braon smese rasporediti seckanu belu čokoladu, a preko drugog dela smese rasporediti seckanu crnu čokoladu.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35 minuta.

Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.

Kolač seći i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač sam sekla po sredini zahvatajući tako oba dela. Vi možete seći po svom izboru.