C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
30 kašika šećera
4-5 kašika šećera za fil
30 kašika brašna
2 C praška za pecivo
200 ml mleka + 600 ml (za fil)
200 ml ulja
2 kašike C kakaoa
100 g višanja
2 C pudinga od vanile
1 margarin
200 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Dunavski talasi

Lako i ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

1 kora:
3 jaja, 15 kašika šećera, 15 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo, 100 ml mleka, 100ml ulja.

Umutiti jaja i dodati ostale sastojke, ispeći koru.

2 kora:
3 jaja, 15 kašika šećera, 15 kašika brašna, 1 C prašak za pecivo, 100 ml mleka, 100 ml ulja, 2 kašike C kakaoa, višnje. Ispeći koru.

Fil:
600 ml mleka, 4-5 kašika šećera, 2 C pudinga od vanile skuvati. Kad se prohladi dodati umućen margarin.

Filovati prva kora fil, druga kora fil.

Odozgo ide glazura od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata