C Slatka tradicija

Sastojci
220 g mekog brašna
220 g oštrog brašna
220 g maslaca
100 g C Šećera u prahu
2 kesice C Vanilin šećera
60 g C Pudinga sa ukusom vanilina
30 g C Pudinga sa ukusom čokolade
30 g C Pudinga sa ukusom jagode
4 žumanca
4 kašike mleka
1 kašika C Kakao praha

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Puding čokolada Puding sa ukusom jagode Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Sneško Domaćica

Dukati sa pudingom

Interesantni keksići u obliku dukata.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 60-70 keksića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Omekšali maslac umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i žumancima. Dodati oba brašna i mleko. Umesiti testo tako da bude glatko i da se ne lepi.

Ovo je osnovna smesa koju podelite na prvo na 2 dela a onda drugi deo još jednom na 2 dela.

U veći deo testa dodati prah pudinga od vanile i dobro umesite. Da bi puding pustio svoju boju pokvasite ga prvo sa kašikom mleka.

Ovo isto uradite i sa ostatkom testa s tim što u drugi deo umešati prah od pudinga čokolada a u treći prah od pudinga jagoda, postupak isti kao i kod dela sa vanilom.

Testo možete da zamotate u foliju i ostavite u frižideru da se hladi 30 minuta, ali nije neophodno.

Od testa kidajte male komade i pravite loptice. Svaku lopticu naknadno viljuškom pritisnite da dobijete šaru.

Od dela sa vanilom deo našarajte tako što će te pre pritiskanja kuglice viljušku umočiti u kakao prah i kada pritisnite kuglicu dobićete braon crte.

Keksiće slažite na pleh obložen papirom za pečenje i peciite u zagrejanoj rerni na 180 C stepeni 8-10 minuta jer keks treba da zadrži svoju boju.

Ovakva vrsta keksa je izdašna i može dugo da se čuva u metalnoj kutiji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata