C Slatka tradicija

Sastojci
Kore I i III:
250 g brašna
180 g šećera
100 g masti (može i margarin)
2 jaja
1 kašika C kakao praha
1 kesica C praška za pecivo
II kora:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kašika ulja
Fil:
1/2 l mleka
3 kašike C pšeničnog griza
1 kašika brašna
200 g šećera
250 g margarina
1 kesica C vanilin šećera
1 limun (samo sok)          

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Pšenični griz Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Dugina pita

Zasladite se uz ukusne kocke, desert koji će Vaši ukućani garantovano zavoleti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30 kocki
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema I i III kore:
Sastaviti sve praškasto: brašno, C kakao, C prašak za pecivo i šećer. Dodati zatim mast i jaja i zamesiti rukom. Gotovo testo podeliti na dva ista dela, razviti koru i peći na prevrnutom plehu na papiru. Prvo jednu koru ispečemo pa drugu, peći na 180 C oko 10 min. Veličina kora 30x30.

Priprema II kore:
Umutiti dobro jaja sa šećerom, dodati brašno i ulje. Koru peći 10 min na 180 C.
                             
Priprema fila:
400 ml mleka i 200 g šećera staviti da prokuva, a ostalih 100 ml izmešati sa brašnom, C vanilin šećerom i C grizom, pa lagano sipati u mleko i mešati. Kuvati fil dok se ne zgusne. Fil ohladti, pa u ohlađen fil dodati umućen margarin i isceđen ceo limun.

Filovati:
Crna kora premazana džemom od kajsija (potrebne su 4 pune kašike džema), zatim ide beli fil, pa žuta kora, pa beli fil, pa crna kora.

Glazura po želji, ja sam stavila od čokolade (100 ml čokolade i 2 kašike ulja).

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata